Search
Close this search box.

Napište nám

Jak si vybavit byt masivním nábytkem?

Možná si chcete vybavit byt masivním dřevěným nábytkem, ale nevíte jak. Říkáte si, že patří spíše někam na chalupu, nebo do velkého domu, nebo se prostě nehodí k Vám a k Vašemu stávajícímu nábytku. Zbavte se všech předsudků a pojďme se podívat, jak se dá s masivním dřevěným nábytkem pracovat v rozličných interiérech.

Hned ze začátku je třeba vyvrátit pověru, že masivní nábytek se nehodí do moderních interiérů. Samotný nábytek z masivu může být velice moderní. Je pouze třeba vybírat nábytek jednoduchých tvarů a bez zdobení. Podívejte se do e-shopu pro inspiraci.

Dnešní moderní interiérový design se nicméně neomezuje na konstrukčně jednoduchý a strohý nábytek, ale naopak kombinuje různé styly. Nemusíte se tak bát ani kombinace zdobnějšího nábytku s moderními a jednoduchými kusy. Ani kombinace masivu a barev ve vysokém lesku není tabu. Důležité je vždy dbát na několik pravidel.

Vytvořte si omezenou paletu barev (asi 3 barvy). Jednu barvu si schovejte pro barvu samotného masivu. Další barvu zvolte neutrálně (např. bílá, béžová, šedá, černá…) a poslední coby výraznou designovou barvu. Když se budete držet tohoto jednoduchého pravidla, nemusíte se již bát experimentovat s různými kusy nábytku a různými kombinacemi. Podívejte se do e-shopu a uvidíte, že masivní dřevo je materiál, se kterým je radost pracovat.

Dalším dobrým pravidlem při kombinování různých kusů nábytku je omezení materiálů. Je určitě vhodné kombinovat 2, maximálně 3 různé materiály (např. dřevěný masiv, povrch s vysokým leskem a sklo). Důležité je ale také dbát na podobný typ a odstín dřeva. I když vybavíte celý interiér nábytkem z masivního dřeva, je lepší se držet jedné dřeviny, potažmo alespoň stejné povrchové úpravy (olej, lak, barevný olej apod.).

Pamatujte si, že méně je více. Pokud tedy vybavujete kupříkladu celý pokoj novým nábytkem, vyberte si určitou barevnou paletu a té se držte. Zvolte si rovněž určitý charakter dřeva a jeho povrchovou úpravu, tak zajistíte, že bude prostor harmonický a sladěný. Pokud chcete dovybavit již vybavený pokoj novým masivním nábytkem, hledejte nábytek v podobném odstínu. Koukejte se i na detaily (jaké máte záclony, jakou barvu má podlaha apod.) a vyberte si kousek, kde se nějaká charakteristika vašeho pokoje odrazí. Ale hlavně se toho nebojte, masivní nábytek sálá teplem, přináší do Vašeho domova útulnost a kus přírody.

Další články

Jak vybrat jídelní stůl?

Stůl najdeme téměř v každé domácnosti a důvod je prostý. Již od pradávna je místem jednání, rozhovorů a samozřejmě také společně strávených chvil s přáteli a rodinou

Celý článek

Kam dál?

Nakupujete ve velkém?

Potřebujete vybavit restauraci, hotel, nebo kancelář? Učiňte poptávku a my Vás kontaktujeme s velkoobchodní nabídkou masivního nábytku.

Odeslat poptávku

Nebo pište rovnou na e-mail: info@gregorynabytek.cz, či volejte na 774 935 632.



Napište nám, rádi Vám pomůžeme s výběrem zboží.



Tento web je chráněn před spamen pomocí reCAPTCHA od Google.
Ochrana soukromí a Smluvní podmínky.

Dáme Vám slevu!

Přihlaste si odběr našeho newsletteru a získejte slevu 3 % na Váš nákup.