Search
Close this search box.

Napište nám

Co dělat, když vám vrže postel?

Vrzání postele je velmi rušivá záležitost, kvůli které buď nemůžeme usnout, anebo se v průběhu noci budíme za zvuku nepříjemného praskání, které je slyšet při sebemenším pohybu. Jak s tímto problémem zatočit a nadobro s ním skoncovat?

Krok za krokem

Postel má v prvé řadě sloužit k odpočinku, a tak jsou nepříjemné vrzající zvuky tím posledním, co chceme ve chvílích, kdy toužíme po klidu, poslouchat. Abychom byli schopni vrzání odstranit, budeme nejprve muset přijít na jeho původ.

Nejčastějšími příčinami jsou uvolněné šroubky a tím i spoje postele, rošt a v neposlední řadě také nerovný povrch, na kterém se postel nachází. Pro nalezení konkrétního místa hledejte postupným tlačením na jednotlivá místa postele.

Vzhledem k tomu, že spoj čela a bočnice postele je nejvíce namáhaný, je velká pravděpodobnost, že právě toto místo bude jedním z těch, ze kterého vrzající zvuky vychází. Dále kontrolujte šrouby a spoj, nezapomínejte ani na kontrolu roštů. U těch může vzniknout problém například tehdy, kdy třou o sebe anebo o rámy postele.

Pokud jste prošli postel kousek po kousku a s hlavou v smutku jste stále neodhalili příčinu vrzání, přesuňte svou pozornost na podlahu. Zkontrolujte, zda se postel nachází na 100% rovném povrchu. Když odhalíte nerovnosti, právě ty mohou být příčinou nepříjemných zvuků.

Jak na opravu

Příčina vrzání odhalena? Volejte 3x sláva! Pojďme rychle na opravu, abyste se už dnes večer mohli oddávat ničím nerušenému spánku.

V případě, že jste odhalili problém v uvolněných šroubcích a spojích, vše dobře promažte a utáhněte. K promazání je možné použít svíčkový vosk, parafín anebo silikonový olej ve spreji. Utahujeme samozřejmě vhodným šroubovákem anebo aku vrtačkou s vhodným bitem.

Jestliže byl problém způsoben dvěma lamelovými rošty, které třely o sebe (nejčastěji v bederní části, kde je postel zatěžována nejvíce) nebo o rám postele, máte několik variant, jak jej vyřešit. Buď místo promažte stejnými přípravky, jako bylo doporučeno k promazání šroubků. Další variantou je nalepení kobercové nebo jinou měkké pásky na problémové místo, či podložte rošt kusem látky. U lamelových roštů s nastavitelnou tuhostí je možné manipulovat s plastovými jezdci tak, aby o sebe nedřely, a nakonec je také promažte. V případě pevného roštu zkontrolujte, zda jsou prkna pevně připevněny šrouby k posteli.

V případě nerovné podlahy je oprava nejjednodušší – podložte nohy postele tak, abyste ji dostali do roviny.

Při výběru postele dbejte na výběr materiálu

Doufáme, že jste problém odhalili a s našimi radami byli schopni jej odstranit. Závěrem bychom vám však rádi ještě řekli, že vrzání postele ještě neznamená, že je nekvalitní a často stačí právě lehké opravy, které vám pomohou se problému zbavit.

Až si v budoucnu budete kupovat novou postel, dbejte rozhodně na výběr kvalitního materiálu, jakým je masiv. Gregory nábytek nabízí kvalitní postele z masivu v mnoha provedeních, ze kterých si budete moci vybírat.

Další články

Jak vybrat postel?

Nábytek z masivu je u zákazníků velmi oblíbený ať už pro svou kvalitu, tak i pro svůj vzhled. Pojďte si s námi projít pár dobrých tipů a

Celý článek

Kam dál?

Nakupujete ve velkém?

Potřebujete vybavit restauraci, hotel, nebo kancelář? Učiňte poptávku a my Vás kontaktujeme s velkoobchodní nabídkou masivního nábytku.

Odeslat poptávku

Nebo pište rovnou na e-mail: info@gregorynabytek.cz, či volejte na 774 935 632.



Napište nám, rádi Vám pomůžeme s výběrem zboží.



Tento web je chráněn před spamen pomocí reCAPTCHA od Google.
Ochrana soukromí a Smluvní podmínky.