Search
Close this search box.

Napište nám

Jak si zařídit ložnici?

Ložnice je místem, ve kterém bychom se měli cítit obzvláště dobře, abychom mohli dobře usínat, spát a příjemně vstávat. Je důležité, abychom v ní nacházeli pohodlný a také praktický nábytek, barvy navozující klid anebo také květiny, které se postarají o kvalitní pročištění ovzduší.

Výběr postele, matrace a polštáře

V ložnici se obejdeme bez spousty věcí, rozhodně však mezi ně nepatří postel. Při jejím výběru dobře zvažte její velikost. Není cílem pořídit si královské lože o velikosti 200 x 200 cm do místnosti, do které se tak tak vejde a ubere tak na vzdušnosti. Existují však také menší rozměry postelí, které naleznete například v internetovém obchodě Gregory nábytek. Jedná se o kvalitní postele z dubu, které se pyšní nejen kvalitou použitého materiálu, ale také pevností, odolností, dlouhou životností a v neposlední řadě jednoduchou a elegantní nadčasovostí. Pokud si netroufáte na výběr postele svépomocí, rádi vám v tomto ohledu poradíme.

Kromě kvalitní postele, která při jakémkoliv pohybu nevydává nepříjemné, vrzající zvuky, je pro kvalitní spánek velmi důležitá také volba matrace. Běžně k dostání jsou matrace pěnové, pružinové nebo latexové, přičemž při jejich výběru je nutné zvážit různé aspekty, jako je například váha člověka, ale také poloha, ve které nejčastěji spí.

S polohou spánku souvisí také výběr polštáře, který stejně tak jako matrace napomáhá k podpoře správného držení těla při spánku. Spíte rádi na zádech? V tom případě zvolte pod hlavu menší polštář, naopak pokud se nejlépe při spánku cítíte na boku, zvolte polštář větší a pevnější, který udrží vaši páteř v rovině i v této poloze.

Místo pro odložení knihy nebo sklenky s vodou

Představte si tu večerní idylku, kdy uléháte do postele s rozečtenou, napínavou knihou. Po přečtení kapitoly ji chcete odložit, abyste se mohli oddávat nerušenému spánku, jenže kam? Touto otázkou se samozřejmě nemusíte zabývat, jestliže se po boku vaší postele nachází noční stolek. Ten je v internetovém obchodě možné objednat ze stejné kolekce jako postel, čímž si zajistíte jednotný vzhled vaší ložnice, který bude lahodit oku.

Rozmístění nábytku

Náhodě nenechávejte ani to, kam přijdou jednotlivé kusy nábytku postavit. Jestliže je vaše ložnice prostorná, ponechejte k posteli přístup z obou stran a elektroniku umisťujte co nejdále od ní. Dále je vhodné, aby postel nebyla umístěna přímo naproti oknu, odkud na vás mohou dopadat světla z ulice, která by na kvalitě spánku ubírala. No a v neposlední řadě vše samozřejmě orientujte způsobem, který vám bude příjemný a líbivý.

Úložné prostory

Jestliže ve své domácnosti nemáte místnost vyhrazenou pro šatnu, kam byste ukládali veškeré oblečení nebo ložní prádlo, rozhodně se neobejdete bez úložných prostor. Máte-li k uložení mnoho věcí, nejlepší variantou je pořízení komody a skříně z masivu. Pokud je však vaše ložnice menších rozměrů, rozhodněte se pro jeden kus a k němu si pořiďte postel s úložným prostorem ukrytým pod zvedacím roštem nebo ve formě šuplíků.

Barvy, dekorace a čistota

Jistě dokážete bez rozmyslu říct, jestli jsou vaše představy o ložnici spíše v moderním nebo rustikálním směru. V případě, že vaše představy směřují k moderně, volte doplňky jednoduché a minimalistické, které vyniknou. V druhém případě doplňte ložnici o květiny a další rustikální prvky, jako jsou například doplňky ze dřeva.

Co se týká barev, kombinujte, ale nepřekombinujte. Dominantní barva je přírodní – tedy barva nábytku. K ní zvolte barvu neutrální, která se může nacházet na povlečení nebo třeba na závěsech. Nakonec, aby nebyla ložnice mdlá, zvolte designovou barvu, kterou vše oživíte. Nejčasněji je využívána královská modř, smaragdově zelená, ale také různé odstíny červené, které budí vášeň. Rozhodnete-li se pro červenou, nepřežeňte to s ní. Ve vetší míře může působit agresivně.

Ložnici doplňte o světla, z nichž některá budou dostatečně zářit, jiná však poskytnou světlo tlumené, u kterého se vám bude dobře číst anebo jen tak zlehka posvítí na cestu, když v noci budete potřebovat dojít do dětského pokojíčku.

Úklid a čistotu nepodceňujte

Byť by se mohlo zdát, že ložnice vzhled ložnice je doveden k dokonalosti, chybí ještě pár podstatných kroků, aby tomu tak skutečně bylo. Často větrejte, minimálně však po probuzení a před tím, než se uchýlíte ke spánku, což mimochodem přispěje na ideální teplotě pro spánek, kterou je rozmezí mezi 16 – 20 °C. Nakonec nezapomínejte na pravidelné stírání prachu a úklidu ložnice, ve které se vám tak bude mnohem lépe spát.

Tip na závěr: Nábytek do ložnice z Gregory nábytek vybírejte tak, abyste to nepřehnali s odstíny dřeva nebo materiály, což by ve výsledku nemuselo vypadat vzhledně. Volte jej proto tak, aby byl výsledek kombinací dvou, maximálně třech materiálů.

Další články

Jak vybrat jídelní stůl?

Stůl najdeme téměř v každé domácnosti a důvod je prostý. Již od pradávna je místem jednání, rozhovorů a samozřejmě také společně strávených chvil s přáteli a rodinou

Celý článek

Kam dál?

Nakupujete ve velkém?

Potřebujete vybavit restauraci, hotel, nebo kancelář? Učiňte poptávku a my Vás kontaktujeme s velkoobchodní nabídkou masivního nábytku.

Odeslat poptávku

Nebo pište rovnou na e-mail: info@gregorynabytek.cz, či volejte na 774 935 632.



Napište nám, rádi Vám pomůžeme s výběrem zboží.



Tento web je chráněn před spamen pomocí reCAPTCHA od Google.
Ochrana soukromí a Smluvní podmínky.

Dáme Vám slevu!

Přihlaste si odběr našeho newsletteru a získejte slevu 3 % na Váš nákup.