Search
Close this search box.

Napište nám

Jak vybrat židli k jídelnímu stolu?

Usedli jste někdy do restaurace nebo do baru na židli, která byla ke stolu malá nebo velká, studila, anebo si nebylo možné opřít o ni ruku, protože chyběla područka, kterou k pohodlnému posezení zkrátka potřebujete? V tom případě vám jistě nemusíme vysvětlovat, jak moc je důležité, aby židle u vašeho jídelního stolu byla pohodlná a také vizuálně zapadla do kompletní výbavy jídelny. Pojďte se s námi podívat na to, co je při výběru nových židlí nutné zvážit a z čeho můžete vybírat v internetovém obchodě Gregory nábytek, kde je 90 % židlí skladem, a tak na jejich výrobu a následné dodání nebudete muset čekat dlouhé týdny.

Na velikosti i výšce židle záleží!

Na první zamyšlení by vás možná nenapadlo, jak moc je důležitá správná volba výška židle, avšak tento aspekt je nutné při vybírání zohlednit. Změřte si vzdálenost od země po lištu, která je pod deskou stolu, většinou se pohybuje okolo 75 cm. Následně si odečtěte cca 30 cm, které je vhodné zachovat pro nohy, které při sezení potřebují nějaký prostor, abyste se cítili pohodlně. Výsledným číslem získáte rozměr, který se rovná maximální výšce židle.

Kromě výšky je však důležité pečlivě vybrat také velikost podsedáku, abyste se necítili stísněně. Jestliže vybíráte židli bez područek, podsedák by měl být o přibližné šířce 45 cm. V případě, že byste ve své jídelně raději seděli na židli s područkami, rozhodně se k pohodlnému posezení doporučuje šířka podsedáku o něco širší. Nezapomeňte, že židle s područkami možná nepůjde 100% přisunout ke stolu a proto, je-li vaše jídelna menších rozměrů, ujistěte se, že ponecháte dostatečný prostor na procházení.

Při výběru židle se můžete rozhodovat také o tom, jak vysoká bude opěra zad. V případě, že jsou prostory jídelny větší, neobávejte se vybírat mezi židlemi s vysokým opěradlem. V opačném případě doporučujeme spíše nižší opěrky, které malému prostoru nebudou opticky ubírat.

Výběr materiálu

Jestliže jste si udělali hrubou představu o vzhledu vaší židle, přichází čas na výběr materiálu, ze kterého bude vaše židle vyrobena. Nabízí se židle plastové nebo kovové, ze všeho nejvíce jsou však oblíbené dřevěné židle z masivu. Tento materiál je při kvalitní a pečlivé výrobě velmi trvanlivý a židle z něho jsou pevné. Pyšní se dlouhou životností, na které se můžete podílet také správnou péčí o nábytek z masivu.

Dubové židle jsou z krátkodobého hlediska o něco nákladnější, vezmete-li však v úvahu to, že vám poslouží po dlouhé generace, což umožňuje také jejich nadčasovost, dojdete k poznání, že z dlouhodobého hlediska je jejich koupě výhodná.

Pokud byste se však přece jen raději vydali méně nákladnou cestou, prohlédněte si židle z jasanu, které jsou v porovnání s dubovým dřevem o něco světlejší.

V internetovém obchodě Gregory nábytek naleznete také dřevěné židle, jejichž podsedák je vybaven polstrováním, zajišťující pohodlnější posezení. Toto polstrování může být pokryto jak látkou, tak i koženkou. Vezměte však v úvahu, že daň za pohodlí bude splácena vaším časem, který bude nutné vynaložit na pečlivé a pravidelné čištění.

Proč nakupovat židle na Gregory nábytek?

Všechny dřevěné židle, dostupné v internetovém obchodě Gregory nábytek, jsou ošetřeny tak, aby byly chráněny před nechtěným poškozením. Ochranná vrstva je zajišťována olejem, lakem, nebo kombinací oleje s voskem. V případě, že si vyberete židle ošetřené olejem, počítejte s výraznější barvou a viditelnější strukturou, která je pro dřevo typická. Olejová ochrana navíc zajišťuje větší odolnost proti skvrnám. V případě lakovaného ošetření je zajištěn hladký a lesklý povrch nábytku, odolnost vůči skvrnám je samozřejmostí. Kombinovaná ochrana oleje s voskem je vhodná pro ty, kteří vyžadují světlejší povrch nábytku a zároveň 100% ochranu.

Nezapomeňte, že nejen u židlí, ale také u stolu a každého dřevěného kusu nábytku nacházejícího se v jedné místnosti, je vhodné volit vždy stejnou ochranu, která zajistí podobný vzhled. Nakonec, avšak v neposlední řadě, dbejte na pravidelnou péči o nábytek vyráběný z masivu.

Další články

Jak si zařídit ložnici?

Ložnice je místem, ve kterém bychom se měli cítit obzvláště dobře, abychom mohli dobře usínat, spát a příjemně vstávat. Je důležité, abychom v ní nacházeli pohodlný

Celý článek
Dubový příborník Leo, dokonalý kus nábytku, který dodá vášemu domovu jedinečný styl a eleganci.

Rustikální styl bydlení

Zařiďte si domácnost v nadčasovém rustikálním stylu. Jak na to? Poradíme! Rustikální styl představuje přírodní, lehký a nadčasový styl bydlení. Jeho původ hledejme dávno v historii, kdy

Celý článek

Kam dál?

Nakupujete ve velkém?

Potřebujete vybavit restauraci, hotel, nebo kancelář? Učiňte poptávku a my Vás kontaktujeme s velkoobchodní nabídkou masivního nábytku.

Odeslat poptávku

Nebo pište rovnou na e-mail: info@gregorynabytek.cz, či volejte na 774 935 632.



Napište nám, rádi Vám pomůžeme s výběrem zboží.



Tento web je chráněn před spamen pomocí reCAPTCHA od Google.
Ochrana soukromí a Smluvní podmínky.

Dáme Vám slevu!

Přihlaste si odběr našeho newsletteru a získejte slevu 3 % na Váš nákup.