Search
Close this search box.

Napište nám

Masivní dřevo nestárne

Jistě jste již někde slyšeli, že dřevo stárne. Samozřejmě, vše na světě stárne, tedy i nábytek. Dnes si ale dovolíme tuto představu trochu narušit.

Každý kus nábytku, který si pořídíte, se časem opotřebovává, někde bouchnete do rohu, polijete jej kávou, nebo vínem. Umělé materiály, jako je lamino mají kupříkladu vysokou odolnost vůči znečistění, a obecně proti skvrnám. Horší už to je s odolností proti mechanickému poškození. Stačí kus lamina nebo dýhu odloupnout a daný kus nábytku již nikdy nebude vypadat dobře. Nadto začíná jeho neodvratná zkáza. Odhalí se lepené dřevotřísky, které začínají navlhat a puchřet.

Masivní nábytek ošetřený olejem naproti tomu při mechanickém poškození neztrácí své vlastnosti. Poškozené místo se promáčkne, ale odolnost dřeva vůči vlhkosti i dalšímu znečištění zůstává beze změny. U lakovaného nábytku stačí přetřít místo, kde byl lak poškozen bezbarvým lakem a dřevo je nadále chráněno.

I proto se u masivního dřeva nebavíme o stárnutí, ale patinování. Dřevo si prostě přirozeně během svého životního cyklu vytvoří patinu, obtiskne se do něj historie Vašeho života, jeho užitná hodnota ale neklesá. Masivní nábytek nadto můžete kdykoli restaurovat. Stačí prostě přebrousit jeho povrch a znovu jej ošetřit olejem. Tento proces můžete opakovat během let mnohokrát, ovšem pouze v případě, že si ty drobné šrámy na svém oblíbeném stolku či posteli nezamilujete. Nakonec právě ty tvoří charakter masivního nábytku.

Dlouhá životnost masivního nábytku platí dvojnásobně u nábytku z tvrdých dřevin. Dub, buk, ale i jasan jsou velmi odolné dřeviny. Mechanické poškození je na nich stěží viditelné. Pokud se tedy rozhodnete pořídit nábytek z tvrdého masivu, můžete se spolehnout, že Vám bude sloužit tak dlouho, jak budete chtít.

Další články

Jak vybrat postel?

Nábytek z masivu je u zákazníků velmi oblíbený ať už pro svou kvalitu, tak i pro svůj vzhled. Pojďte si s námi projít pár dobrých tipů a

Celý článek

Kam dál?

Nakupujete ve velkém?

Potřebujete vybavit restauraci, hotel, nebo kancelář? Učiňte poptávku a my Vás kontaktujeme s velkoobchodní nabídkou masivního nábytku.

Odeslat poptávku

Nebo pište rovnou na e-mail: info@gregorynabytek.cz, či volejte na 774 935 632.



Napište nám, rádi Vám pomůžeme s výběrem zboží.



Tento web je chráněn před spamen pomocí reCAPTCHA od Google.
Ochrana soukromí a Smluvní podmínky.

Dáme Vám slevu!

Přihlaste si odběr našeho newsletteru a získejte slevu 3 % na Váš nákup.