Search
Close this search box.

Napište nám

Jaké jsou výhody masivního nábytku?

Zařizujete či rekonstruujete? Skvělé. Teď se ještě rozhodnout, jaký nábytek zvolit. Bude z laminovaných desek, MDF desek nebo z masivu? Z uvedených tří typů je nejdražší masivní nábytek, který ale nabízí nejvyšší kvalitu a mnoho zásadních výhod.

Z dlouhodobějšího hlediska jde o levnější variantu

Pokud se na cenu nábytku z masivu podíváme pouze jedním směrem, vidíme poměrně vyšší pořizovací částku. Avšak to sice pravda je, ale jedná se pouze o počáteční investici. Vzhledem k tomu, že kupujete nábytek, který vydrží generace, nebudete muset každých pět let utrácet peníze za nové kousky.

Ekologické řešení

I když je pravda, že při výrobě nábytku se musí pokácet poměrně velké množství stromů, masivní provedení je mnohem přátelštější k životnímu prostředí. Takový nábytek je vytvořen pouze z celistvého dřeva a neobsahuje žádné umělé materiály, na rozdíl od nábytku z lamino nebo MDF desek. Pokud se budete dobře starat o nábytek z masivu, zůstane vám na věky.

Vhodné pro alergiky

Že je nábytek z masivu zdravotně nezávadný, je již poměrně starší informace. Avšak stále se na tento aspekt málo myslí. Pokud chcete vybudovat zdravý domov, tento typ nábytku bude ideální. Především pak nábytek do ložnice, ale i do dětského pokoje by měl být z poctivého materiálu ideálně bez obsahu umělých látek.

Pokud se poškodí, povrch jednoduše opravíte

Mezi další velké výhody patří snadná oprava. Pokud se vám omylem stane, že na nábytku vytvoříte rýhy, ďolíčky, skvrny a tak dále, stačí, když povrch olejovaného dřeva obrousíte a nanesete speciální olej s voskem. Nábytek lze také samozřejmě nalakovat, pokud jste zakoupili lakovaný kousek. Následné pečování o nábytek je poměrně jednoduché. Postačí vám suchá prachovka či lehce vlhký jemný hadřík.

Přírodní vzhled a vůně

Masivní dřevo samozřejmě jemně voní, pod tímto pojmem si ale představte celou paletu vjemů. Dřevo je příjemné na dotyk, je teplé, má texturu, která je přirozená a člověku blízká. Masiv z tvrdého dřeva (např. dub, buk, jasan apod.) je navíc velice homogenní a slinutý, netvoří třísky ani nechlupatí jako měkké dřeviny (např. smrk či borovice).

Na tyto skvělé vlastnosti masivního nábytku lze ale rovněž pohlížet jako na nevýhody. Laminát má oproti masivu tu výhodu, že má bezchybný vzhled bez suků a drobných nedokonalostí způsobených růstem dřeva. Lze jej taktéž čistit libovolnými chemikáliemi apod. Je to vlastně spor charakter vs. umělá dokonalost. Pokud ovšem laminát jakkoli narušíte, všechny jeho plusy se okamžitě mění na mínusy. Laminát již nelze opravit, odhalí se málo odolná dřevotříska a celý kus nábytku ztrácí svoji hodnotu.

Design, který nikdy neupadá

Nábytek z masivu byl a vždy bude velmi žádaný. Je natolik populární, že se dokonce vyrábí nábytek z lepenky v designu dřeva. Proto doporučujeme vybírat nadčasové masivní kousky, které se stanou dominantou vaší místnosti. Navíc jej můžete dokonale kombinovat s různými dekoracemi. Jednou to mohou být kovové vázičky a jiné dekorace, jindy zase, pokud prahnete po změně, skleněné prvky a tak dále.

Každý kus je originální

Každý strom se liší svou strukturou a drobnými nedokonalostmi, jako jsou malé součky. Proto je každý kus jedinečný. Můžete si být jistí, že nenaleznete dvě identicky stejné židle, postele, stoly nebo jakýkoliv jiné kusy z masivu.

Další články

Jak vybrat jídelní stůl?

Stůl najdeme téměř v každé domácnosti a důvod je prostý. Již od pradávna je místem jednání, rozhovorů a samozřejmě také společně strávených chvil s přáteli a rodinou

Celý článek

Kam dál?

Nakupujete ve velkém?

Potřebujete vybavit restauraci, hotel, nebo kancelář? Učiňte poptávku a my Vás kontaktujeme s velkoobchodní nabídkou masivního nábytku.

Odeslat poptávku

Nebo pište rovnou na e-mail: info@gregorynabytek.cz, či volejte na 774 935 632.



Napište nám, rádi Vám pomůžeme s výběrem zboží.



Tento web je chráněn před spamen pomocí reCAPTCHA od Google.
Ochrana soukromí a Smluvní podmínky.

Dáme Vám slevu!

Přihlaste si odběr našeho newsletteru a získejte slevu 3 % na Váš nákup.